Vrijwilligerswerk met diepgang

Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant biedt vrijwilligerswerk met diepgang

Vol enthousiasme vertelt Monique over haar mentorschap. Als lid van de PR groep van haar organisatie Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant wil ze graag haar verhaal doen met het doel om meer mentoren te werven.

Monique straalt. Naast haar werk als ZZP verpleegkundige is ze nu sinds ruim een jaar ook nog eens mentor. Mentorschap is vrijwilligerswerk waarin je al je kwaliteiten kwijt kan. Dat maakt Monique zichtbaar blij.

Advertentie Oktober 800Het mooie aan mentorschap is dat je naast iemand staat en niet tegenover iemand. Je bent geen deel van een organisatie die allerlei eisen stelt. Zonder oordeel zet je je in voor de belangen van je cliënt. Je kunt ontzettend veel betekenen voor jouw cliënt. Doordat je een opleiding krijgt en het mentorschap officieel via de Rechtbank wordt geregeld sta je stevig in je gesprekken met alle organisaties waar je mee te maken krijgt.

Cliënten die mentorschap krijgen kunnen, door zeer uiteenlopende omstandigheden, niet voor zichzelf opkomen en hebben vaak ook geen mensen om zich heen die in voldoende mate voor hun kunnen opkomen.

Het fijne is dat Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant heel zorgvuldig te werk gaat bij het zoeken van de juiste cliënt bij de juiste mentor. Ik werd gekoppeld aan een cliënt die in eerste instantie helemaal geen hulp wilde vertelt Monique. Maar ik was de eerste, na vele jaren dat deze cliënt er alleen voor stond, die hij vertrouwde. Ik heb gesprekken met o.a. Justitie, zorgaanbieders, bewindvoerder en gemeente. Alle aspecten van het leven en de maatschappij komen in het mentorschap tezamen.