Nieuws

Een dag met inspirerende lezingen, ontmoetingen nieuwe mensen en ervaringen delen.

werkconferentie domusdela 19 5 22

Donderdag 19 mei 2022 heeft de Werkconferentie “Wringen, gladstrijken of verbinden?” plaatsgevonden bij DOMUSDELA georganiseerd door Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant en Coöperatie DELA. Als zorgverlener en als wettelijk vertegenwoordiger heb je hetzelfde doel: het geluk van je cliënt. De weg daar naar toe biedt kansen en uitdagingen, maar kan ook spanningen opleveren. Coöperatie DELA en Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant weten als geen ander hoe belangrijk een optimale onderlinge relatie is.
Op de dag kreeg je door inspirerende lezingen inzicht hoe je beter en gelukkiger samen kunt werken als zorgverlener en wettelijke vertegenwoordiger. Lezing door Jolanda van Boven, juriste gespecialiseerd in gezondheidsrecht en een workshop “Geluk” door geluksprofessor Patrick van Hees.
De dag werd afgesloten met een borrel waarin ruimte was om met elkaar kennis te maken, ervaringen te delen en de dag mooi af te sluiten.

10 jaar landelijke vereniging Mentorschap Nederland

Klik op deze  link  voor meer informatie over 10 jaar landelijke vereniging Mentorschap Nederland

 

 

 

 

 

Vrijwilligerswerk met diepgang

Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant biedt vrijwilligerswerk met diepgang

Vol enthousiasme vertelt Monique over haar mentorschap. Als lid van de PR groep van haar organisatie Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant wil ze graag haar verhaal doen met het doel om meer mentoren te werven.

Monique straalt. Naast haar werk als ZZP verpleegkundige is ze nu sinds ruim een jaar ook nog eens mentor. Mentorschap is vrijwilligerswerk waarin je al je kwaliteiten kwijt kan. Dat maakt Monique zichtbaar blij.

Waar hebben wij hulp bij nodig?

header photo1

Mentorschap Zuidoost Brabant zoekt een bevlogen vrijwilliger die deel uit wilt maken van de PR-werkgroep van de organisatie.
De huidige PR-werkgroep bestaande uit 5 vrijwilligers ,die tevens mentor zijn (dit is geen vereiste).
Het doel is om mensen te enthousiasmeren om zich als mentor aan de organisatie te verbinden en de naamsbekendheid van de organisatie te vergroten.
Mocht je graag deelnemen aan de werkgroep PR, dan horen we dit graag.
Reacties kunnen gestuurd worden via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

image002Noor Planje (74) uit Leende heeft de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. ze was van 1997 tot medio 2005 burgemeester van Heeze-Leende. Daarnaast is ze sinds 2000 actief geweest als voorzitter bij Wildbeheereenheid Eymerick, Sensoor Noord-Brabant en RTV Horizon. Nu is ze als voorzitter betrokken bij Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant en bij de werkgroep Brabantdorp. Sinds 2012 is ze ook lid van het dagelijks bestuur Stichting Brabantsedag in Heeze, waar ze ook voorzitter is van de sponsorcommissie.

Nieuwe Mentoren

foto intromap

Welkom!

De afgelopen maand heeft onze nieuwe groep mentoren de introductiecursus afgerond. Het was een uitdaging om ook in deze lastige omstandigheden elkaar te vinden, inspireren en te ondersteunen. Dank voor jullie aanpassingsvermogen en inzet! Welkom bij Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant Mieke, Jan, Kim, Jeannette, Eline, Ben, Wim, Judith, Grietje, Cas, Jennifer en Marco!

mentorschap de ring

Contact

  Stichting Mentorschap Zuidoost Brabant

  Weegschaalstraat 3, 5632 CW Eindhoven

  info@mentorschapzobrabant.nl

  0610 945 367